Regler vedr Laser og Permanent Hårfjerning

Som klinik og klinikejer, er du selv ansvarlig for 
at overholde reglerne i den danske lovgivning
- men vi sparrer altid gerne med dig,
hvis du har brug for dette.

Styrelsen for Patientsikkerhed har udsendt en vejledning og fortolkning af de gældende regler på området (fra 2006/2007), og de tolker at fx Permanent Hårfjerning med SHR, hvad angår lasere I KLASSE 3 OG -4, skal være underlagt lægetilsyn, og medhjælpere skal være registreret i STPS. 
 
Lasere til fx tattoo-removal er ligeledes i samme laserklasse - og her er lovgivningen meget klar - tattoo-removal med laser ER lovligt at udføre i klinikkerne, uden lægetilsyn og uden registrering af medhjælp i STPS. Se mere om dette HER

Forskelsbehandlingen er tydelig!!! - med facts er, at SHR ikke fandtes og ikke var udviklet, da selve loven blev skrevet. Det er kun styrelsen der 'tolker', at SHR pr automatik går med ind under.

Der er desuden på Folketingets hjemmeside et skriv tilgængeligt, som omtaler 'ligestilling af laserbehandling' , som specifikt nævner at udstyret der benyttes til Tattoo removal og Permanent hårfjerning kan være i helt samme kategori, og den 'forskelsbehandling' der generelt er i opfattelse og tolkning af loven. Læs skrivet HER.

Styrelse for Patientsikkerhed tolker noget andet  i vejledningen, og nævner specifikt at al SHR altid vil kræve lægeunderstøttelse - og det er samtidig facts, at lasere (i samme laserklasse) til tattooremoval IKKE kræver lægeunderstøttelse, jvf den seperate lov for denne behandlingstype.

Da der i lovens skrevne ord er alt for meget plads til fortolkning, og da Alnordic ikke er juridisk forpligtet til at tolke og informere om gældende regler, anbefaler vi på det kraftigste, at de enkelte klinikker og klinikejere selv gennemlæser de gældende regler, og selv tolker, udleder og holder sig opdateret på det skrevne ord i de vedtagne love, hvad angår netop de behandlinger I tilbyder/ønsker at tilbyde, og de maskiner I benytter eller ønsker at benytte I Jeres klinikker. 

Vi erfarer dog hos vores kunder, at 
en lægeunderstøttelse åbner for en masse andre døre til behandlingstyper der kan udbydes til kunder, fx elektrokosmetik, diverse peelings, milde rynkebehandlinger, solskader, mindre rødsprængninger og IPL hårfjerning, carbon peeling osv. - og samtidig er den administrative godkendelses-proces i de offentlige systemer med tilknytning af læge, og registrering af medhjælpere ikke svær, og er faktisk i den seneste tid smidiggjort væsentligt.
 

support.jfif